JURNAL DE SARCINA II: Simptome in sarcina

Hello girls!


Ce spuneti daca azi vorbim despre Simptomele care apar mai ales in primul trimestru de sarcina?

Sunt sigura ca ele difera de la femeie la femeie si se manifesta in mod diferit dar am descoperit ca sunt unele simptome generale pe care cred ca toate le experimentam de-a lungul sarcinii intr-o masura mai mare sau mai mica.
Imi aduc aminte ca primul simptom a fost lipsa gustului. Efectiv nu simteam sarea! Turnam si o solnita intreaga si mie mi se parea ca mancarea nu este sarata deloc :))
Tot referitor la gust acesta s-a modificat in sensul ca au fost anumite mancaruri pe care efectiv nu le puteam baga in gura. Spre exemplu am avut o luna intreaga ( in perioada de 2-3 luni) cand nu am putut manca deloc carne, de nici un fel! As fi mancat doar ciorba (zeama goala doar) si multe iaurturi, lapte si fructe!
Lipsa de pofta de mancare a fost un alt simptom care m-a intristat putin la inceput pentru ca imi era teama ca nu o sa iau in greutate cat trebuie si ca asta va dauna intr-un fel dezvoltarii bebelusului ...dar am descoperit ca este ceva absolut normal! Erau zile cand pur si simplu nu mancam decat cat sa supravietuiesc si pentru ca eram constienta ca ceva ceva tot trebuie sa bag in stomac...
Ce am descoperit insa este ca acel mit cum ca "Trebuie sa mananci cat doi" este o mare prostie! Organismul iti dicteaza cat anume sa mananci...Daca in primul trimestru am avut probleme la capitolul mancare , dupa luna a -4a apetitul a revenit si mananc exact cat simt ca este nevoie..
Cea mai importanta schimbare pe care am facut-o in viata mea de cand sunt insarcinata este faptul ca mananc obligatoriu MICUL DEJUN!
Important este sa nu te ridici foarte satula si plina de la masa pentru ca  odata cu inaintarea in lunile de sarcina stomacul devine mai "greoi" dupa ce mananci si secreta mai mult acid gastric lucru care poate sa iti aduca neplaceri cum ar fi arsurile gastrice pe care le simti pe esofag si sunt chiar sacaitoare :(
Poftele chiar daca  intra intr-un fel de contradictie cu lipsa de pofta de mancare, totusi nu au nici o legatura! Nu am avut asa multe pofte pana acum dar de 2 ori am avut pofte care m-au luat pur si simplu din somn. Visam ca mancam un anume aliment si de cum ma trezeam parca il simteam in gura si trebuia sa il manac ... Cred ca partea cu "poftele" tine mai mult de psihic. Mi se pare absurd sa iti trezesti partenerul in miezul noptii sa iti cumpere un anumit aliment. Parerea mea este ca pofta poate astepta sau daca chiar "te roade" stomacul atunci poti sa mananci ceva care sa pacaleasca creierul si sa il distragi de la alimentul respectiv! Spre exemplu eu mi-as dori mult sa mananc cirese si caise crude :)) dar de unde in miezul iernii? Asadar inlocui acele "pofte" cu fructele pe care le gasesc in prezent...
Un alt simptom, mirosul ascutit/sensibil, mi-a dat o perioada de timp de cap! In ziua de Revelion am simtit miros de carne de vaca fiarta si in secunda urmatoare eram deasupra wc-ului. Si acum am un miros mai dezvoltat si nu suport mirosurile tari! Bine ca nu e vara si nu stau pe langa oameni transpirati ca nu stiu cum as fi facut fata :D
Gusturi ciudate in gura am experimentat de vreo 3-4 ori cand am simtit ba un gust de motorina ori un gust de ruj/parfum!
Senzatiile de greata si voma nu le-am experimentat foarte mult. Mai mult am simtit o stare de greata dar pe care am indepartat-o cu suc de lamaie si pe care in general o simteam seara , ci nu dimineata!
Un simptom jenant si extrem de enervant a fost balonarea! Eu sunt genul de persoana care nu poate sa elibereze gazele(mai ales cand are persoane in jur, pur si simplu ma blochez). Senzatia de balonare aparea in general pe la 5-6 dupa amiaza cand efectiv ma umflam ca un balon si nu puteam sa stau in picioare sau pe un scaun! :( Foarte deranjant a fost simptomul asta...simteam ca explodez! Nu am luat nici un medicament, singurul lucru pe care il faceam era sa stau culcata pe partea stanga cu picioarele putin indoite si imi reveneam cam in 10-15 minute...
Starea de sete  este un simptom pe care il regasesc si in ziua de azi! Dar este un simptom benefic pentru ca in sfarsit beau si eu 2-3 l de apa plata pe zi :)...este foarte important sa te hidratezi!
Sanii tensionati care in momentul cand ma balonam deveneau foarte tari si umflati! As fi jurat de fiecare data ca mi-am pus silicoane :)). Din cauza acestui simptom am renuntat la sutienele cu sarma sau bureti si m-am dat pe bustiere despre care pot sa spun ca m-am indragostit! Sunt foarte comode si asa m-am obisnuit cu ele :x...
Starea permanenta de somnolenta un simptom asa placut :D...am dormit in primele 3 luni cat nu am dormit in copilarie :))...asa se si justifica lipsa mea de pe blog! Insa de cum am intrat in trimestrul II am devenit foarte energica si starea de somnolenta de pe parcursul zilei a disparut in totalitate!

Alte simptome pe care le-am experimentat dar nu foarte intens au fost:
- ameteala/ cred ca doar de vreo 2 sau 3 ori si asta in general dimineata cand ma trezeam
- dureri de ovare si mici tensiuni la nivelul burtii dar este ceva normal . Atata timp cand acele dureri nu sunt insotite de scurgeri maronii sau de sangerare atunci nu aveti de ce sa va alarmati!
- dureri de spate/ doctorita mi-a dat No-spa insa nu am luat deloc pana acum pentru ca nu sunt dureri insuportabile si e normal sa te mai doara una alta...Asa simti ca esti viu!
- durerea de masele/ oh da, am avut vreo 4-5 zile consecutive de dureri de masele si cum pastile nu aveam voie sa iau am scapat cu remedii naturiste... Am scapat de dureri cu o combinatie de otet si sare pe care le-am fiert impreuna dupa care am luat o gura de solutie si am tinut-o direct la masea timp de 20-30 secunde si am tot repetat miscarea asta pana cand maseaua a fost anesteziata de tot si am scapat de durere...Apropo, solutia dupa ce a fost tinuta la masea se scuipa ,nu se inghite :D
- mancarimea de piele/ ooo..da ! Ma simteam ca un catel plin de pureci :)). Am avut mancarimi de piele in jurul burtii undeva prin jurul lunilor 2-4..erau enervante rau mai ales ca nu ma puteam abtine nici macar in public :))! Dar e normal, doar se intinde pielea!
- arsuri la stomac / simptomele astea sunt relativ noi. Au aparut acum la 5 luni jumate dar e normal. Stomacul secreta mai mult acid gastric decat de obicei si in plus lui bebita incepe sa ii creasca perisorul :)
- constipatia / tot un simptom relativ nou dar am gasit un remediu: mananc dimineata o banana si beau o cana de apa dupa! Este un remediu miraculos pentru ca la un interval de 1-2 ore are un efect curativ :) ( cel putin in cazul meu functioneaza!) Sau am mai auzit ca un alt remediu bun ar fi o lingurita de miere si un pahar de apa calduta.

Cam astea ar fi toate simptomele pe care le-am experimentat pana in prezent.
Pentru ca tin un jurnal in care imi scriu aproape zi de zi ce se intampla cu al meu corp pot spune ca am tras o concluzie:
Simptomele nu se manifesta toate odata! Daca azi ai greturi si te dor sanii , maine poti sa descoperi ca nu mai ai nimic! Sau este posibil ca 2-3 zile sa ai un simptom si dupa sa dispara intr-un mod miraculos! Asta face ca sarcina sa fie o experienta placuta  pentru ca nu o sa te trezesti niciodata ca te apuca toate starile nasoale dintr-o data!

Asta a fost tot pe ziua de azi!
Va multumesc tuturor pentru gandurile frumoase si sper ca informatiile furnizate sa va fie de folos! Chiar sunt curioasa daca mamicile din prezent se regasesc in simptomele mentionate de mine :)

Kissez de la Bondarica


Comentarii

  1. In mod normal, banana constipa. :D
    Sarcina usoara si abia astept noi postari despre sarcina! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da..asta stiam si eu :)) dar dupa ce am mancat dimineata pe stomacul gol banana si am baut apa am vazut ca la mine are efect purgativ :D...

      Ștergere
  2. Sa stii ca senzatii de greata nici eu nu am avut in sarcina, in schimb de lesin aveam mai tot timpul, pateam asta chiar si cand eram prin oras si nu era deloc placut. Ah, si pofta de dulciuri, am mancat la biscuiti cu ciocolata si cacao in lunile alea de zicea sotul meu ca o sa-mi vina rau :P...
    Sarcina usoara in continuare sa ai, de acum va fi mai "interactiva" treaba, cand incepe sa se rasuceasca bebelusul in toate pozitiile posibile si imposibile deja devine amuzant :)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. intr-adevar este amuzant cand se misca bebe:) al meu este energic, face multe tumbe si ma bate in burtica mai ales seara cand ma pun in pat :D

      Ștergere
  3. Felicitariiiiiiii!!! Eu abia acum am aflat ca esti insarcinata!!! Sa ai parte de un bebe sanatos si de o familie cat mai mare, fericita si sa fiti sanatosi cu totii!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu in primul trim am avut greturi crunte, pana la 12 sapt.....vomam tot ce mancam....a fost groaznic, nu puteam iesi nicaieri....am slabit 4 kg si cand eram pe puctul de a ma interna pt a fi hranita artificial, mi-am revenit....dar acuma, cand tastez cu o mana si cu cealalta o tin pe mandra sa doarma, iar ea doarme atat de linistita la pieptul meu, as mai trece de o mie de ori prin toate astea.....

    RăspundețiȘtergere
  5. Your style is unique compared to other folks I've read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this page.

    my homepage: Dieta Daneza

    RăspundețiȘtergere
  6. After looking over a few of the blog articles on your site, I really
    appreciate your way of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back in the near future.
    Please check out my website too and let me know your opinion.


    Also visit my web-site ... dieta daneza

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu