Review Cosmetic Plant- gama cu busuioc

Hello girls!

Today is a good day for review.. :)
Pentru ca folosesc cele doua produse (despre care am sa va vorbesc astazi) de mai bine de 3 luni m-am gandit ca este timpul sa imi spun parerea despre ele ...este vorba despre cele doua produse de ingrijire a tenului acneic cu extract de busuioc de la Cosmetic Plant : Lotiunea anti-acnee si Gelul de curatare anti-acnee.

Am primit aceste doua produse in urma unei campanii desfasurate de Cosmetic Plant si vreau sa garantez faptul ca desi au fost primite cu scop de "testare", acest lucru nu va influenta cu nimic parerea mea asupra produselor.

Inainte sa va prezint produsele , vreau sa spun ca aspectul care m-a facut sa fiu curioasa asupra acestor produse a fost extractul de busuioc. Pana sa testez aceste produse nu stiam ca si busuiocul poate fi un aliat in combaterea acneei. Si de ce nu ar fi?
Daca stau sa ma gandesc bine busuiocul este un atiseptic foarte bun si un foarte bun atibacterian, nu degeaba il foloseste Parintele cand sfinteste casa :D. Mie personal nu imi place mirosul de busuioc pentru ca este prea puternic si urasc sa il gasesc in mancare folosit ca si condiment! Insa niciodata nu m-am gandit ca poate fi bun si pentru tratarea acneei ...


Si acum sa trecem la "vedetele" review-ului


1. Gel antiacneic cu busuioc

Din cate stiu eu din experienta avuta cu genul acesta de produse, gelul este menit sa curete impuritatile si sa pregateasca tenul pentru aplicarea imediata a lotiunii si a unei creme. Ei bine, pe spatele acesui gel, mai bine zis in descriere, scrie ca acest gel trebuie folosit dupa ce tenul a fost curatat cu lotiunea antiacnee de care am sa va vorbesc imediat dupa descrierea gelului.


Ce pot sa spun este ca acest gel este diferit de tot ce am avut pana acum. Poate tocmai faptul ca este un gel mai "natural" il face sa fie mai diferit. Spre exemplu nu face spuma deloc! Este mai mult ca o "gelatina aerata" pe care o aplici pe fata si intra in piele iar cand clatesti ai impresia ca nu indepartezi nimic.
Textura este cum am zis ca si o "gelatina aerata" iar culoarea este verde. Mirosul este foarte placut, a plante evident.

Imi place tubul pentru ca pot sa utilizez cat de mult produs doresc fara sa fac risipa ; in plus este foarte igienic acest tip de tub.
UPDATE:

Ingrediente: 
Aqua, Ocinum Basilicum extract, Propylene glycol, Carbomer, Triethanolamine, Methylparaben, Parfum, Tetramethylthionine chloride, Diamino-ethoxyacridine lactate.


Cantitatea este de 100 ml insa utilizat zi de zi ajunge 2-3 luni. Pretul variaza in jurul sumei de 8-9 lei.

Pentru ca inca nu vreau sa spun verdictul asupra gelului am sa trec si la cel de-al doilea produs:

2. Lotiune antiacnee

Asa cum am spus si la primul produs, rolurile sunt inversate. Teoretic aceasta lotiune ar trebui folosita prima oara in tratarea acneei. 

Ce spune producatorul despre produsul in sine vedeti in poza de mai sus. Eu stiu un singur lucru, prima oara cand am aplicat-o m-am speriat rau! De ce? Pentru ca ustura!
Cand am aplicat prima oara aceasta lotiune am avut senzatia ca am incurcat lotiunea asta cu sticla de carmol! Exact aceasi senzatie mi-a dat-o ca si cum as fi aplicat carmol direct pe fata! 
Senzatia de usturime amestecata cu racorire dureaza cam 30 secunde- 1 minut maxim ..
In timp m-am obisnuit cu senzatia si acum as putea-o descrie ca fiind chiar "interesanta" :D
Lotiunea are un miros de plante amestecat cu spirt... 
Culoarea este galbuie
Cantitatea 200 ml , pretul intre 9-10 lei si se consuma destul de greu !

UPDATE:

Ingrediente:
Aqua, Alcohol denat., Ocimum Basilicum extract, Calendula Officinalis extract, Achillea Millefolium extract, Propylene glycol, Salicylic acid, Menthol, Triclosan.


Acum ca v-am descris ambele produse am sa va spun si cat de bune sau nu au fost si daca le-as mai cumpara sau nu pe viitor!
In primul rand ambele produse au o bila alba pentru pret dar si pentru faptul ca sunt produse Made in Romania si sustin folosirea produselor produse chiar de noi, romanii!

Facand referire insa la folosirea in sine pot spune ca am respectat si indrumarea lor de a folosi mai intai lotiunea si apoi gelul, dar am mers si pe varianta mea "veche" pe care o credeam corecta de a folosi mai intai gelul si apoi lotiunea! Am fost inspirata sa aleg in a le folosi exact in stilul meu pentru ca folosite invers mie nu mi-a priit! Asadar eu le folosesc astfel: mai intai gelul si apoi lotiunea!

Gelul nu m-a convins deloc! Nu imi place textura, intra prea repede si "stupid" in piele si consider ca nu curata deloc tenul! Asadar nu am sa il mai  cumpar pe viitor! Exista alternative mult mai bune si tot din gama produselor "romanesti" :)

In schimb lotiunea m-a convins total! Eu de fel sunt sceptica in ceea ce priveste folosirea lotiunilor pt ten (consider ca usuca tenul ).  Asta are un minus din cauza prezentei alcoolului in compozitie dar si a faptului ca pisca/ustura cam rau. Insa trecand peste aceste doua "defecte" este lotiunea care mi-a readus tenul la lumina. Usuca cosurile si este mult mai eficienta daca acestea au fost cumva "stoarse" inainte. 
Mentionez faptul ca lotiunea nu previne aparitia acneei ci doar trateaza. O folosesc de 3 luni si in tot acest timp tenul meu s-a curatat in sensul in care chiar daca imi mai apar cosuri acestea raman micute si trec in maxim 2 zile. 

De aproximativ doua saptamani am renuntat la utilizarea gelului din gama prezentata azi si m-am axat doar pe lotiune pe care o folosesc impreuna cu un alt gel de curatare despre care am sa va vorbesc intr-o postare viitoare iar combinatia este chiar buna! 

Asta a fost parerea mea..sunt curioasa daca voi ati incercat produsele si daca pentru voi au fost benefice sau nu!

Kissez de la Bondarica

Emoticons

Comentarii

  1. Am avut si eu gelul antiacneic si il foloseam dupa demachiere si tonifiere, seara, pe post de crema de noapate. Eu nu m-as fi gandit sa il clatesc dupa ce il aplic, cu atat mai mult cu cat nu este precizat acest lucru pe ambalaj. In cazul meu, a avut rezultate bune. Acum stau si ma gandesc daca l-am folosit corect sau nu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesant modul tau de utilizare!
      Eu stiam ca gelul in general se indeparteaza cu apa insa poate ca metoda ta a fost mai corecta; am spus ca intra prea repede in piele si cand clatesc parca o fac in van pt ca nu se indeparteaza cine stie ce din produs....
      Am sa incerc si metoda ta poate descopar ceva nou :D

      Ștergere
    2. Nu este un gel de curatare. Ca si produs hidratant, nu are consistenta unei creme pt ca aceea poate fi prea grasa pt un ten acneic, ci este formulat sub forma de gel, cu o consistenta mai lejera !

      Ștergere
  2. Draga mea, sa nu mi-o iei in nume de rau, dar eu nu as folosi lotiunea daca m-ar ustura tenul de la ea. E clar ca are iritanti, ai zis si tu ca are alcool, deci e evident ca-ti agreseaza pielea. Pacat ca e eficienta impotriva acneei, dar ce folos daca irita atat de tare pielea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot sa spun cu inima pe mana ca nu mi-a agresat tenul in nici un fel. Nu l-a uscat, nu l-a inrosit sau iritat! Pur si simplu eu simt usturimea mai rau ..are in compozitie mentol deci de acolo vine senzatia de usturime...
    eu o folosesc in continuare pentru ca pentru tenul meu chiar a fost benefica :)
    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ideea e ca agresiunile de genul asta pot sa nu se manifeste absolut deloc, decat sa traumatizeze pielea si sa o predispuna la ridare si patare pe viitor. Mie mi se pare ca ti-l agreseaza in mod evident din moment ce te ustura, dar e alegerea ta.
      Si eu foloseam produse de tot felul pentru ten, cu rezultate pe o perioada scurta si in final am trecut pe o rutina cu produse mai ok, cu ingrediente benefice pentru piele si fara iritanti. In primul rand, m-au scapat intr-o masura mare de excesul de sebum si cosuri am absolut intamplator. Efectele pe termen lung sper sa le vad peste cativa ani, insa n-o sa stiu niciodata cat de rau ar fi aratat pielea mea daca as fi continuat cu un program haotic de ingrijire.
      Orice ai alege, eu iti urez succes!

      Ștergere
    2. As putea sa va intreb ce produse folositi in prezent(spuneati ca ati trecut la o gama fara iritanti). Multumesc!

      Ștergere
  4. Alexandra, nu cred ca ai folosit corect gelul, din cate mi-am dat eu seama (nu am avut produsul), acesta nu este un gel de curatare, este practic un gel tratament, se aplica dupa curatare, la fel ca si o crema hidratanta, un serum, o crema anti-rid. In rest sunt de acord cu Sadie, nici eu nu as folosi lotiunea stiind ca are atatia iritanti (pe de alta parte eu nici nu ma mai confrunt cu acneea), insa pana la urma e alegerea ta, problema cu produsele astea cu iritanti (si aici vb din experienta) e ca au efect o anumita perioada, insa pe de alta parte fac mult rau "invizibil" pe moment dar foarte vizibil mai tarziu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am sa incerc sa il folosesc si in modul mentionat de tine..
      daca o sa observ ca imi "ataca" tenul in vreun fel atunci am sa incetez in a-l mai folosi insa imi mentin parerea ca imi place si pentru tenul meu a fost foarte benefica lotiunea :)

      Ștergere
  5. Era mult mai bine sa pozezi ingredientele produselor,nu ce promite producatorul...

    RăspundețiȘtergere
  6. am facut un update si am mentionat si ingredientele

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu