Batalie primerelor- Elf, MUA, Essence !

Hello girls!

Astazi am sa va vorbesc despre unul dintre cele mai indispensabile produse in vederea realizarii unui machiaj fara cusur : primerul!
Am descoperit acest produs acum 3 ani si pentru mine a devenit o "obsesie" pentru ca il folosesc zi de zi! Si pentru ca  am probat mai multe primere de la firme diferite m-am gandit sa fac un clasament !
Dar mai intai sa va spun care sunt cele 3 produse aflate sub lupa review-ului de azi:
 Primer Elf , Primer MUA si Primer Essence I love stage!



In primul rand aceste primere au in comun pretul foarte accesibil :
Primer elf : 10 lei
Primer MUA : 2,5 lire - aproximativ 14 lei
Primer Essence: 12 lei
Un inconvenient ar fi in cazul primerului de la MUA care poate fi achizitionat doar de pe site-ul din UK.

Ambalajul celor 3 produse este practic, micut iar aplicatorul este util desi igienic ar fi fost ca produsul sa se prezinte in forma unui tub din care sa fie "stors" produsul. Nu mi se pare prea ok ca produsul sa fie direct aplicat cu pensula care intra din nou in tub-ul plin de produs.


Pentru cine inca nu stie, primerul este primul pas in realizarea machiajului ochiilor! El reprezinta baza perfecta pentru farduri...le ofera rezistenta,intensitate dar pe langa asta faciliteaza si actiunea de blenduire (amestecare) a nuantelor de fard.
Astazi voi avea in vedere primele doua aspecte : rezistenta si intensitatea redata fardurilor!

Textura celor 3 primere este diferita dar in principiu se prezinta sub forma cremoasa. Cea mai densa consistenta o are primerul de la Essence in vreme ce primerul de la elf este destul de "subtirel" si se usuca cel mai repede.


Uitandu-ma la cele 3 primere, mai bine spus la consistenta, as putea spune ca cel cu densitate ridicata este cel mai bun insa nu este o regula!
Asadar am folosit o nuanta de fard pe care am aplicat-o peste cele 3 primere si haideti sa vedem cum a "transformat" fardul.

asa arata fardul in "original" fara sa fie aplicat pe primer

Acum sa vedem fardul aplicat pe cele 3 primere

Se observa faptul ca fardul a prins intensitate aplicat pe toate cele 3 primere insa cel de la MUA a oferit cea mai buna intensitate! Primerul de la Elf pare a fi cel codas insa la un primer nu este important doar apectul intensitatii culorii date unui fard! Se mai poate observa si faptul ca fardul a prins si un aspect luminos odata aplicat peste primere :)
Daca ar fi sa fac un clasament tinand cont doar de aspectul "intensitatea fardurilor" as spune ca MUA detine primul loc, pe doi se claseaza primerul Essence iar pe trei cu parere de rau il clasez pe cel de la Elf.

Cel mai important aspect insa la un primer este "rezistenta" pe care o ofera fardurilor. 
Sa vedem testul ; am sa pun 3 poze consecutive cu fardul "sters" cu un sevetel umed de 3 ori si la sfarsit tragem concluzia 

( cum se prezinta fardul la prima stergere )

( a doua stergere)

(a treia stergere)

Supriza, primerul codas de la primul test , primerul Elf, s-a mentinut cu stoicism pe primul loc la testul de "rezistenta".  Primerul elf este primul "descoperit" de mine si de atunci tot il cumpar. Intr-adevar la capitolul rezistenta cel de la elf le depaseste detasat pe cele doua insa spre surprinderea mea si primerul de la Essence este bun.

Si pentru ca am facut cele doua teste concluzia este :
Pentru testul de intensitate: 
-primerul Elf are 1 punct
-primerul MUA 3 puncte
- primerul Essence 2 puncte
Pentru testul de rezistenta:
-primerul elf are 3 puncte
- primerul MUA are 1 punct
- primerul Essence are 3 puncte

Iar castigatorul este...primerul Essence cu 5 puncte!! 
Primerul MUA si Elf sunt la egalitate 
Daca ar fi insa sa spun clar care este preferatul meu din cele 3 fara sa tin cont de punctele de mai sus si fara sa tin cont de fiecare aspect in parte as alege primerul ELF pentru ca prima iubire nu se uita niciodata :D

Voi ati incercat aceste primere? Ati gasit altul si mai bun? 

Kissez de la Bondarica

Emoticons

Comentarii

  1. Ah ce util :D eu chiar vroiam sa il incerc pe cel de la Essence insa am citit o gramada de review-uri cum ca nu ar fi bun.. Cred ca batalia ta m-a convins sa il incerc :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte util articolul! Merci mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere...
      Scopul review-urilor e acela de a ne usura decizia de alegere a unui produs :)...ma bucur ca te ajuta!

      Ștergere
  3. Cred ca este cel mai frumos review pe care l-am vazut la primere. Felicitari!! :*

    Chiar ma tenta cel de la essence, cred ca o sa il cumpar.

    Te pup:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu le am pe toate 3, plus inca cine mai stie cate pe langa astea. Tot am zis ca fac o postare cu toate la un loc, dar nu am avut timp. Acum nu o pot face din cauza semnelor de pe maini si a branulei pe post de accesoriu. :))
    Essence abia l-am cumparat si m-a cucerit la prima folosire. MUA m-a dezamagit de la prima folosire, a rezistat doar cateva ore. Dar ELF ramane cel mai accesibil. Nu toate fetele gasesc Essence in orasul lor si nu toate fetele pot face comenzi pe site-urile din afara.
    Primerul Radiance este un primer bun, dar costa aproximativ 30 lei. Ar mai fi primerul UD si TFSI, dintre care mi se pare mai bun al doilea. Comparativ cu cele mentionate deja, acestea doua se stie ca sunt mult mai scumpe.
    Apoi mai am primerul NYX (cel in borcanel) si primerul de la ELF Studio care e cel mai prost dintre toate.
    Primerul dupa care am suspinat mult timp a fost un primer de la Pupa primit intr-o trusa de-a lor. Il foloseam doar in zilele de sarbatoare, intrebam peste tot de primer sau baza pentru farduri, iar vanzatoarele se uitau la mine ca la extraterestri. :))

    O sa scriu si eu o postare cu toate, dar sa scap de belelele de pe maini si sa am timp.

    Te pup, ai grija de tine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da..si eu as mai vrea sa incerc primerul de la Nyx cel in borcanel.
      Mai am 3 primere elf de care nu am mentionat (cele care vin la set de 3) insa nu le-am folosit prea mult si sincer la prima impresie nu m-au uimit cu nimic :)..am sa le fac un review separat pe viitor
      Pupici:*

      Ștergere
    2. Si eu le am. Parca ala alb e uscacios, ala maro e ok, ala bej e la fel ca cel pe care il stie toata lumea.
      Si mai am unul auriu, tot ELF.

      Ștergere
  5. Mie mi se pare irelevant testul cu servetelul pe mana, una e pe mana si altceva e cand il aplici la ochi, pe mana nu ai sebum, plus pliul, e asa de subiectiva chestia cu primer-ele, unde mai pui ca depinde si de textura fardului, altfel se comporta unul mat fata de unul satinat sau sidefat. Si o zic din experienta proprie, un primer poate fi holy grail pt cineva si apa de ploaie pt altcineva. Eu de exmplu am incercat UDPP si nu a facut mai nimic dar altele sunt incantate de el sau Elf-ul e f bun atunci cand folosesc farduri mate dar daca pun alt fard decat mat, e cu totul alta poveste si ma orientez catre TFSI. Mi s-ar fi parut mai util daca, in loc sa-l aplici pe mana, il aplicai la ochi si purtai fardul cateva ore.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sihaya intr-un fel ai dreptate insa am folosit aceste primere si pe ochi si sunt exact cum le-am descris si in aceasta postare iar clasamentul este corect din punctul meu de vedere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu ma tot intorc la primerul ELF.
    Am acum si un UDPP travel size si mi se pare mai bun, insa nu as da banii pe unul intreg niciodata! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si doar azi am fost pe la standul essece,m-am uitat la el , dar am zis sa nu il iau pentru ca si eu citisem multe review-uri negative :)

    RăspundețiȘtergere
  9. chiar ma interesa primerul Essence !

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte util articolul, chiar azi ma batea gandul sa achizitionez primerul de la Essence, dar m-am razgandit. Maine dau fuga inapoi sa il iau :)) Thanks! :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Un review foarte bine facut cu poze si tot tacamul. Imi place! Eu am primerul de la Elf, dar planuiesc sa-mi iau TFSI, dupa ce il termin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pe mine Elf si Essence nu m-au ajutat deloc, dar vreau sa-l incerc si pe cel de la MUA. Oricum, nu cred ca poate vreunul sa-l bata pe TFSI.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este, intr-adevar, folositoare postarea ta. Eu folosesc toate produsele de la Essence, si chiar le vand prietenelor mele care nu isi pot cumpara de fiecare data cand au nevoie. Suntem toate foarte multumite!

    RăspundețiȘtergere
  14. Asking questions are really fastidious thing if you
    are not understanding something fully, but this post provides fastidious understanding
    yet.

    my weblog ... dieta daneza originala

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu