Machiaj rezistent pentru o vara perfecta

Hello girls!

        Vara este sezonul cel mai frumos, avem parte de soare, distractie multa cu prietenii insa pentru noi fetele , un machiaj care se scurge si se transfera pe haine nu este intocmai un lucru placut. Tocmai de aceea zic ca astazi este timpul sa vorbim despre ce putem face ca pe tot parcursul verii sa avem un machiaj perfect.

Beneficiile machiajului waterproof

         Machiajul realizat cu produse waterproof are proprietatea de a te feri de apa , fie ea provenita de la ploile rapide de vara, transpiratie sau apa de mare/piscina. 
Cele care folosesc produse pentru acest tip de machiaj sunt inotatoarele, topomodelele si chiar atletele, insa pot fi folosite si pentru machiajul de zi cu zi. Este adevarat ca acest tip de machiaj incarca tenul ceva mai mult si se indeparteaza mult mai greu, de aceea este important sa te asiguri ca ai un demachiant special, care este mai uleios si indeparteaza si cele mai rezistente formule.  Machiajul waterproof se indeparteaza cu grija de pe fata  fara miscari agresive.
Ce produse waterproof se folosesc vara?

       FONDUL DE TEN: daca in zilele caniculare nu vrei ca machiajul sa o ia "la vale" apeleaza cu incredere la un fond de ten rezistent la transfer.
Tips: daca ai vergeturi, poti folosit un fond de ten waterproof pentru a le "ascunde" , astfel vei arata impecabil in costumul de baie.

       MASCARA: de obicei cele waterproof sunt ceva mai scumpe, insa merita investitia. Este un produs ideal daca esti la piscina si totusi doresti sa ai o privire conturata si intensa.
Tips: pentru gene incredibil de frumoase poti aplica doua straturi de mascara (poate fi o mascara pentru volum si una pentru alungire). Primul strat poate fi aplicat cu o mascara obisnuita iar cel de-al doilea cu o mascara rezistenta la apa.
Astfel, in cazul machiajului waterproof eu recomand cele doua produse mentionate mai sus. O optiune ar mai fi si aplicarea unui ruj rezistent insa inconveninentul acestui produs este faptul ca usuca buzele si indiferent ca aplici sau nu un strat de gloss acestea tot uscate se vor simti.

 Machiaj rapid pentru zile calduroase

       In perioadele fierbinti ale verii, un machiaj fin pune in evidenta foarte bine trasaturile , insa in acelasi timp si naturaletea. Pe timp de vara este important sa folosim nuante calde, radiante. Care sunt etapele unui machiaj de vara si cum trebuie sa aplici produsele in asa fel in cat sa realizezi un machiaj perfect?
Ten luminos,exotic:
       Incepe prin aplicarea unei creme matifianta,in felul asta creezi si o baza ideala pentru fondul de ten. Chiar daca este vara eu va sfatuiesc sa aplicati un fond de ten. Pe piata exista o multitudine de fonduri de ten cu factor de protectie,waterproof sau nu, cu o formula usoara,  care au ca scop uniformizarea culorii tenului.
Tips: Un fond de ten putin mai deschis decat tenul tau poate fi folosit pe post de anticearcan dar si ca baza pentru alte produse. Spre exemplu daca nu doresti sa aplici fond de ten pe intreaga fata, il poti aplica doar pe buze ori pe pleoape creand o baza pentru ruj sau farduri.
       Pudra are un rol extrem de important in machiajul de vara, astfel ca nu uita sa aplici un strat subtire peste fondul de ten. Avand un rol fixator, aceasta va "tine" machiajul sa nu curga.
Acum trecem la produsele vedeta ale verii: iluminatorul si bronzerul. Poti folosit bronzerul pe post de blush insa ai grija la cantitate pentru ca nu vrei sa creezi un aspect murdar. Iluminatorul este ideal, scoate trasaturile in evidenta. Aplica iluminator pe pometi dar si sub spranceana pe arcada pentru un efect de lifting.
Privire captivanta:
       Pentru un machiaj al ochilor minimalist ai optiunea sa folosesti doar un tus de ochi si o mascara, de preferinta waterproof.
Tips: Pe o baza alba usor sidefata, care iti permite uniformizarea culorilor, adauga un strat de fard crem sau maro si dezvolta profunzimea culorii gradat de la linia genelor catre pliu. Nu uita sa aplici pe linia apei si un creion alb, obtinand astfel un efect de marire al ochiilor.
Pentru ca este vara si suntem inconjurati de culoare nu uitati ca acesta este sezonul in care avem libertatea de a ne pune imaginatia la lucru. Important este insa sa aplicam culorile intr-un mod placut si sa facem alegerea ideala in functie de culoarea ochilor nostri.
Buze senzuale:
       Pentru zilele de vara, aplica un gloss, ce confera senzatia de volum, si alege nuante naturale de roz sau crem. Daca ai buze subtiri, orienteaza-te spre nuantele deschise spre medii deoarece cele inchise au efect de micsorare.
Tips: pentru o rezistenta mai mare, poti contura si umple buzele cu un creion inainte de a aplica glossul sau rujul hidratant.


De unde ne inspiram pentru machiajul de vara?

Vara= culoare

        Natura vie, multitudinea de flori, legume , fructe...toate pentru mine reprezinta o sursa de inspiratie in ceea ce priveste culoarea .Eu prefer ca pe timpul verii sa imi las imaginatia sa "zburde". Nu imi place sa respect acele trenduri care apar an de an si nici nu prea ma inspir din pozele revistelor.
De obicei ma machiez in functie de starea de spirit, de felul in care ma imbrac dar evident si in functie de momentul zilei.

        Daca tu insa nu ai o imaginatie extrem de bogata iar din punct de vedere coloristic nu prea stii cum sa alaturi culorile intr-un mod placut, atunci te poti inspira de la make-up artisti, poti cauta tutoriale ce iti explica pas cu pas cum sa realizezi un machiaj sau...

Te poti inspira chiar si din machiajele realizate de mine :





Final Tips: Foloseste apa termala pe intreaga perioada a verii! O poti folosi pentru a te spala pe fata inainte de a aplica fondul de ten. Pulverizeaza apa termala apoi tapoteaza fata usor cu un servetel, asteapta 5 minute dupa care aplica crema de fata si restul machiajului. La sfarsitul realizarii machiajului pulverizeaza inca putina apa termala. In felul acesta machiajul este fixat si in plus este un foarte bun "remediu" impotriva caldurii in exces pentru ca te racoresti instant!

Daca v-a placut articolul iar informatiile va sunt de folos nu uitati ca imi puteti sustine blogul printr-un vot aici: https://www.facebook.com/loreal.paris.romania?sk=app_384084031634205 ( Apasa "Voteaza" in dreptul numelui Alexandra Gheorghe Ilias ) 

Acest articol face parte din temele Scolii de blogging L'Oreal.


Kissez de la Bondarica


Emoticons

Comentarii

  1. foarte utila postarea si interesanta! puup

    RăspundețiȘtergere
  2. Fabulous, what a webpage it is! This web site provides
    useful information to us, keep it up.

    Feel free to visit my web site ... dieta daneza originala ()

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu