Semnal de alarma!

Hello girls!

Astazi, mai bine zis pe seara, am prin putin curaj si am zis ca e timpul sa-mi fac o mica triere in tot ce inseamna make up, iar pe langa asta am facut si igienizarea lor. Cum le fac igienizarea? Pai, iau dischete de demachiat, spirt...si apoi rand pe rand le sterg pana cand vad k stralucesc si numai au urme de machiaj pe ele. Bun, cam asta a fost scopul..igienizarea si aranjarea lor. Insa in timp ce le stergeam am realizat ca, majoritatea erau de cand pamantul pe acolo, nebagate in seama si care evident ca...erau in curs de expirare. Cum nu suport ideea de a ma machia cu ceva expirat am aruncat o buna parte din ele. Sincer nu regret ca le-am aruncat pentru ca doar nu eram nebuna sa ma dau cu ceva aproape expirat pe fata sa mai fac si nush ce bubitze. Cel mai mult regret faptul ca am realizat ca imi place sa achizitionez multe lucruri intr-un mod stupid. Dau destui bani pe ele..si nici nu le folosesc!
Hmmm...
Tocmai mi-am tras singura un semnal de alarma si am realizat ca trebuie sa fiu mai economa...De ce? Pentru ca in primul rand sunt somera:))...studenta dar fara servici.... parintii nu mai imi dau de mult bani iar prietenul oare cat poate sa ma suporte cu "Ah da mai am nevoie de un creion de ochi, sau mai vreau sa fac o comanda la Elf, etc"??
Deci am ajuns la concluzia ca mai bine imi fac o lista cu ce as avea sigur nevoie si sa nu mai fac o buna perioada de timp nici un fel de achizitie, doar strictul necesar. Desi pare usor de zis e foarte greu de facut!

M-am gandit ca in cazul fardurilor de ochi, in loc sa mai stau sa-mi achizitionez de peste tot truse cu 2-4 culori care costa in jur de 10-30 lei fiecare, mai bine imi achizitionez paleta 120 de culori(pe care, spre rusinea mea nu o am nici in momentul de fata).
Fondul de ten e necesar, deci asta intra la cosmetice obligatorii, la un loc cu rimelul, pudra, blush-ul.

Pe langa paleta 12o( 100 lei), intentionez sa mai imi achizitionez 2 pensule Elf (20 lei), eventual o pereche de genutze false cu un adeziv bun (40 lei) si neaparat ceva de la Flormar pt k am auzit pe toti cu Flormar in sus,Flormar in jos si m-ati facut curioasa:D....iar standul de la Liberty imi face mereu cu ochiul si ghiciti ce...M-am abtinut;))! Deci dupa ale mele calcule, ar km trebui sa mai cheltui in jur de vreo 180 lei pe ce as mai dori sa achizitionez....si atat pentru o buna perioada de timp!

Un alt lucru pe care l-am observat e raportul de pret make-up- haine si am realizat cu stupoare ca.... dak as sta sa calculez cat am dat pe fiecare make-up in parte ar iesi ca am cheltuit mai mult decat ca pe haine...si cand zic make-up ma refer strict doar la ce pot sa folosesc doar in zona fetei.:((
Sincer suna foarte trist, cel putin pentru mine care realizez ca banii pe care i-am aruncat azi la gunoi as fi putut sa-i folosesc in alte scopuri!
I'm such a bad girl!
Nu ma intelegeti gresit, mi-as dori sa am toate produsele de make-up din lume insa...:D balanta mea inclina mai mult spre haine. Pentru ca din perspectiva mea, mai mult as prefera sa vad o femeie bine imbracata, dar cu o colectie mica de make up care sa cuprinda doar chestiile de baza cum ar fi un fond de ten, un corector, blush, rimel, s.a.m.d, decat sa vad o femeie, scuzati-mi expresia, jerpelita si neingrijita dar machiata strident cu gene false:D

Dar asta e doar parerea mea!...

Voi v-ati pus vreodata intrebarea daca achizitiile voastre sunt toate facute cu cap?

Kissez!

Comentarii

  1. Eu prefer mereu paletele, chiar daca sunt mai scumpe iesi mai ieftin asa. Am ajuns la o anumita saturati cu cosmeticele, creme de fata cel putin 6 luni nu-mi mai iau, si nici farduri de ochi, decat Urban Decay Book Of Shadows 3 si vreo paleta adusa de cineva redusa la pret.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta achizitiile mele nu au fost tot timpul facute cu cap. Cand aparea ceva parca eram hipnotizata si ma duceam rapid sa cumpar!
    Si eu am aruncat de curand o gramada de rujuri,rimeluri,glossuri aproape nefolosite. Si mi`a parut rau. M`am gandit la cati bani aruncati pe apa Sambetei s`au dus. Nu prea pot sa ma stapanesc. Tot timpul vreau ceva! Si dupa ce`l cumpar...uit de el...

    Luna asta sunt in pauza. Sunt in beauty-rehab :)) Nu mai cumpar nimic...Pana acum stau destul de bine, ma abtin :) desi deja imi fac liste cu ce imi voi cumpara.

    Daca vrei, iti recomand pe cineva de pe okazii de la care mi`am luat eu si alte fete paleta : http://www.okazii.ro/catalog/43249601/120-Farduri-Pleoape-Culori-Superbe-Trusa-Machiaj.html

    sau cu 10 lei mai ieftin : http://www.okazii.ro/catalog/43001409/Trusa-Machiaj-Profesionala-120-Culori-Farduri-marca-FRAULEIN.html

    RăspundețiȘtergere
  3. mersi iguanitza...mereu imi sari in ajutor:X:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu placere :) Si ma bucur ca iti sunt de ajutor :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar foarte foarte interesant articolul si eu am obiceiul de a le sterge k dischete spirt si demachiant si da ... incurand voi posta si eu acel tag cu locul unde imi tin machiajele unde vor vedea majoritatea ca am foarte putine 5 rujuri cu care chiar ma dau nu 20 care sa le tin numa sa fie acolo , 2,3 rimele care le folosesc , un fond de ten si o crema colorata , o pudra si un primer , iar la farduri multe , dar mici . Aveam o asa zisa perioada cand aruncam banii aiurea pe creme farduri etc , acum numai tin nimic din ce e expirat sau din ce nu imi trebuie am doar strictu necesar si desii visez sa am cat mai multe prefer sa ma abtin ...

    RăspundețiȘtergere
  6. eh, asta ar fi ideal sa am: paleta 120, un fdt, pudra, corector, pensula pt pudra, pensula pt blush, 2 creioane negre, 2 rimele, tus, 2-3 rujuri, 1 gloss, balsam de buze.

    in schimb, am o gramada de tampenii :)) si tot mai vreau sa imi cumpar. e greu sa fi fata:))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu