Jurnal de sarcina III: Sexul copilului intre mit si realitate

Hello girls!

Ce spuneti de un nou capitol in jurnalul meu de sarcina?
Azi vreau sa ating un subiect foarte important si anume : sexul copilului!
Inca de cand am aflat ca sunt insarcinata mi-am pus intrebarea " Oare ce o fi, fetita sau baiat?" si pentru ca nu aveam cum sa aflu decat dupa saptamanile 14-16 am zis sa ma "documentez" , asa ca am cautat pe tot felul de site-uri diverse articole in care se gaseau "indicii" asupra sexului copilului.
Dar oare acele "indicii" sunt adevarate sau sunt doar mituri?
Asadar m-am gandit sa iau toti indicii gasiti si in functie de simtomele si schimbarile produse la nivelul corpului meu sa tragem o concluzie :)



1. Ritmul cardiac
Acest indiciu se presupune ca ar fi unul dintre cei mai corecti in aflarea sexului si se pare ca monitorizarea ritmului cardiac poate spune cu exactitate care este sexul unui fat. Daca ritmul cardiac este peste 140 batai/minut atunci se spune ca va fi fata, iar sub 140 fatul este baiat!
In cazul acestui indiciu pot sa spun ca totul este MIT! In primul trimestru  ritmul cardiac al bebelusului meu a fost peste 140 ( mai exact peste 170 b/m prima oara)  deci as fi putut crede ca este fetita 100% insa ecograful a aratat clar, la ecografia morfologica de la 4 luni jumatate, ca bebe al meu este de fapt: Baietel!

2. Pielea mainilor 
In cazul acestui mit mie mi s-a potrivit insa nu cred cu tarie in el pentru ca este normal ca pe timpul sarcinii pielea sa fie ceva mai deschidratata! Se spune ca daca ai baietel pielea mainilor este uscata iar daca ai fetita pielea este catifelata!  Eu si acum am pielea mainilor uscata si cu orice crema m-as da tot nu trece :( , asta chiar si in conditiile in care beau cca 3-4 l de apa pe zi si iau suplimente de vitamine!

3. Greturi matinale
Simptomul asta este foarte des intalnit la gravide si cred ca toate experiementeaza mai mult sau mai putin greturile! Se spune ca atunci cand ai fata greturile sunt mai intense decat atunci cand in burtica se afla un baiat! In cazul meu pot spune ca greturile matinale erau nocturne in fapt! Mie imi era greata seara...ciudat stiu! Ultima masa din zi aproape intotdeauna o dadeam la bobocei si cand vedeam mancarea in fata aveam o senzatie de greata de nedescris! Din nou conform acestui indiciu am crezut ca o sa am fetita deci...MIT!

4. Poftele de sarcina
Dulce sau sarat? Se spune ca dulcele ar indica fata iar saratul ar indica baietelul. MIT! In cazul meu, desi o sa am un baietel,  am pofta de dulce in permanenta si nu prea simt gustul de sarat dar nici pofta!

5. Aspectul tenului
MIT garantat! Se spune ca tenul curat indica baietel iar tenul acneic indica fetita! In cazul meu, tenul in timpul sarcinii a fost cand curat cand plin de cosuri! In primul trimestru am avut o explozie acneica pe fata si spate din cauza unui tratament pe care a trebuit sa il fac pentru mentinerea sarcinii, apoi in trimestrul doi tenul a fost curat si luminat( asta dupa ce am terminat tratamentul) iar acum in trimestrul 3 , mai exact in luna a 7a tenul meu din nou are tendinta de a "exploda" si incerc sa tin totul sub control prin folosirea de masti din argila sau scortisoara! Cred ca aspectul tenului in timpul sarcinii depinde foarte mult de schimbarile hormonale care se petrec la nivelul organismului si nu are absolut nici o legatura cu sexul copilului!

6. Forma fetei
Cred ca este o samanta de adevar in indiciul asta! Se spune ca cele care au in pantec o fetita se modifica la trasaturi, fata are un aspect mai umflat . Eu nu prea m-am modificat la fata, doar foarte putin si asta datorita minunatelor kg in plus pe care le-am acumulat pana in prezent (12 la nr)...

7. Marimea sanilor
Un alt MIT idiot care ar spune ca marimea sanilor ar indica sexul copilului in timpul sarcinii. Orice femeie are o mica asimetrie la nivelul sanilor. Acest mit spune ca sanul stang mai mare decat sanul drept ar indica existenta unei fete si invers ar indica existenta unui baiat. In cazul meu pot spune ca de cand ma stiu sanul stang a fost putin mai mare decat cel drept ( nu va imaginati acum ca exista o diferenta vizibila) si uite ca port in pantecel un baietel :D....

Pe langa miturile discutate mai sus, mai exista si asa zisele povesti din folclor. Ele in general se refera la forma burtii ( daca ai burta tuguiata e baiat iar o burta foarte rotunda si lata in laterale indica existenta unei fete) , perioada de conceptie, pozitia in care a fost conceput bebelul etc....
Dar mai exista si acele metode de "citire" babesti a sexului...spre exemplu metoda "sarea pusa in cap" sau "verigheta pusa deasupra burtii"...

Eu cred ca toate aceste metode nemedicale sunt inofensive si desi nu necesita bani nu cred ca ne putem baza pe ele. In final tot ecografia este cea care poate da o certitudine de 100% asupra sexului copilului asa ca tot ce se cere in cazul in care doriti sa aflati sexul copilului este Rabdare! Daca bebelusul este dorit nici nu ar trebui sa conteze foarte mult sexul copilului , doar in ideea de a stii pentru ce anume (fata sau baiat) va pregatiti sufletul si eventualele lucrusoare necesare pentru venirea lui pe lume!

Fiecare copilas este o binecuvantare si Dumnezeu ne da exact ceea ce ne este cuvenit asa ca nu noi avem drept de decizie asupra sexului copilului, ci EL decide ce ne da si cand anume ne da!

Voi ce parere aveti? Ati auzit despre miturile de mai sus? Credeti in ele?

Kissez de la Bondarica

Emoticons

Comentarii

  1. Am auzit si eu doar de cateva din ele. Eu imi doresc o fetita, asta cand o veni vremea mea, dar daca iese baiat tot fericita ar fi..pana la urma sanatos sa fie. Eu am impresia ca tu ai baiat, daca ar fi s ama iau dupa unele din mituri :))
    Te-am adaugat in blofroll si te astept si pe la mine, pup si sarcina usoara :*
    http://vovolyna.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandra ce o fi, sanatos sa fie, iar nasterea sa fie usoara fara complicatii. Nu cred in astea, unele sunt mai mult decat hilare, dar e bine ca ai vorbit despre ele intr-o postare. :*

    RăspundețiȘtergere
  3. hey, in fiecare zi am verificat sa vad daca ai mai scris ceva despre sarcina))..chiar ma intereseaza subiectul. referitor la mituri si realitati, eu stiam ceva de genu daca burtica e tuguiata=baietel iar daca e mai proeminenta=fetita. ce-am observat eu pe la toate femeile cu copii pe care le cunosc, desi cred ca asta e doar o coincidenta, e ca femeile cu caracter mai vulcanic au fetita iar cele cu caracter mai bland au baietel...hm, who knows? o intrebare(sper ca nu te deranjeaza) de ce iei acele pastile? si inca una: poti detalia alimentatia ta de acum? mersi si sarcina usoara in continuare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti se par utile postarile de genul si ca le citesti cu drag :)

      Sa incep cu burticuta :), a mea este tuguiata si intr-adevar este un baietel in ea...iar in ceea ce priveste caracterul am observat ca de cand sunt insarcinata sunt mult mai calma :D...

      Pastiluletele le-am luat in primul trimestru din cauza unor probleme ce tineau de mentinerea sarcinii, ceva probleme legate de coagulrea sangelui insa acum in luna a 7-a tratamentul este unul minor, nu iau pastile foarte tari sau extrem de importante ci doar niste pastilute ce au ca scop mentinerea unui flux normal de sange si oxigen care alimenteaza placenta :)

      Ștergere
  4. a, si o mica sugestie, de fapt iti recomand un blog: www.printesaurbana.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. inca ceva: nu stiu daca citesti, iti recomand copilul.ro si blogul printesei urbane: www.printesaurbana.ro.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am auzit de unele din aceste mituri, dar cum le spune si numele, sunt MITURI :)
    Doar medicul iti poate spune clar daca e fetita sau baietel.
    Si, pana la urma, sanatos sa fie, ce conteaza ce sex are?

    Iti doresc din suflet o sarcina cat mai usoara pana la final si o nastere usoara.
    Poate ne mai arati o pozica cu burtica :)

    te pup :*

    RăspundețiȘtergere
  7. Hei :* te urmaresc de ceva vreme (muulta vreme chiar) dar nu am spus nimic pana acum :-) Cand am vazut ca esti si tu insarcinata m-am bucurat si am urmarit cu drag postarile pe acest subiect :)Iar acum imi spun si eu parerea.

    Eu am nascut acum o luna jumatate, tot un baietel:D
    Cat despre miturile acestea...nu prea cred in ele...sunt asa...sa fie. Si cateodata se mai potriveste cate ceva.

    Burtica mea a fost micuta si tuguiata, si am avut si eu probleme cu pielea de pe maini care era uscata mai tot timpul, orice crema foloseam.

    Sarcina usoara in continuare si o nastere la fel !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari pentru bebitza!!! :) Ma bucur sa descopar mamici incepatoare asa ca mine :)...
      Eu o sa am baietel si burtica tot micuta si tuguiata este :)...ne asemanam la aspectul burtica...
      Dar da, nici eu nu cred in miturile astea, e clar ca difera de la femeie la femeie :) dar unele sunt amuzante sau chiar lasa o dara de indoiala

      Ștergere

Trimiteți un comentariu