Cum ma ingrijesc eu vara+beauty tips!

Hello girls!

A venit vara in mod oficial iar asta inseamna ca programul de "hibernare" a luat sfarsit...
Vara se produc multe schimbari atat in ceea ce tine de alimentatie, ingrijire si vestimentatie
Tranzitia de la rece la cald nu este intocmai usoara pentru corpul nostru insa cu un program si niste reguli bine stabilite dinainte cu siguranta toate ne putem simti bine in pielea noastra in aceasta perioada a anului..
Vara inseamna veselie, mult timp petrecut in aer liber, alimentatie sanatoasa bazata pe legume si fructe de sezon..
Azi vreau sa va spun care sunt trucurile mele de-a lungul verii ..


De la bun inceput vreau sa spun ca nu este suficient sa ne ingrijim doar de exterior  pentru ca interiorul este la fel de important asa ca am decis sa incep cu ingrijirea ce tine de interiorul corpului.
Vara este un prilej bun de a face o detoxifiere si de a ne purifica intregul corp pe interior. Avem la dispozitie o multitudine de legume si de fructe care ne ajuta sa ne purificam si care totodata ne dau energie, minerale si vitamine.
Eu sunt norocoasa pentru ca traiesc la curte si am o gradina de care ma pot bucura. De cand m-am mutat intr-o zona de tara (de aproximativ 3 ani), in fiecare an ai mei, in special tata, se ocupa de gradina si planteaza foarte multe legume: mazare , fasole verde, ceapa verde, salata, rosii, ardei, castraveti. Ma mandresc cu faptul ca pot sa mananc eco,bio sau cum vreti sa ii mai spuneti. De asemenea am si foarte multi copaci fructiferi: mere, visine, caise, corcoduse, cirese dar la mine in gradina se gasesc si capsuni sau zmeura.

In cazul in care nu stiati unele legume si fructe care contin beta-caroten va ajuta sa aveti un bronz sanatos, uniform si de lunga durata iar printre acestea se numara: morcovul, mazarea, varza, piersicile, caisele, visinele,etc 
Deci ca o nota de final pentru interiorul corpului este foarte important sa profitam de toate bunatatile pe care acest sezon ni le ofera. Eu va sfatuiesc sa le consumati cat mai mult in starea lor naturala si sa incercati sa le gatiti doar daca vi se impune acest lucru ca in cazul fasolei,cartofului etc.
Si un alt lucru: NU UITATI SA BETI APA!
Un truc ca sa reusiti sa beti apa 2 l pe zi...luati-va o sticla de 1 l de apa pe care o umpleti de doua ori si o consumati intr-o zi. In felul asta puteti sa tineti cont mai bine cata apa ati baut decat daca beti apa cu o cana/pahar

MISCAREA:
Acum este timpul sa dam excesul de grasime jos...
Avem atatea posibilitati de a face miscare, plimbari in parc,mersul cu bicicleta, cu rolele..
Stau si ma intreb oare de cand nu ati mai sarit coarda sau de cand nu ati mai batut o mingie?
Acum este timpul sa va puneti corpul in miscare pentru ca pe langa faptul ca o sa aveti un trup sanatos, veti fi sanatosi si mintal!

Acum o sa trec la partea de exterior si am sa incerc sa impart totul pe categorii:

PARUL:
Un element extrem de important! Eu vara de obicei ocolesc tentatia de a ma vopsi! Prefer sa am parul in culoarea lui naturala pentru ca oricum, chiar daca m-as vopsi culoarea nu rezista foarte mult pentru ca soarele decoloreaza mult pigmentii si ajung sa am un curcubeu de culori fara voia mea.
Asa ca in privinta parului am urmatoarele reguli:
1. nu ma vopsesc ;
2. atunci cand stau la soare imi acopar capul;
3. cand fac baie fie la mare sau la piscina am grija sa nu ma ud la par pentru ca sarea sau clorul il deterioreaza;
4. incerc sa am aceasi rutina ca si pe timp de iarna pentru ca indiferent de sezon important este sa folosim un sampon adecvat si seruri de protectie
Si pentru ca vara parul meu are tendinta de a se deschide la nuanta, imi place sa ma spal la 3 zile cu ceai de musetel+galbenele+lamaie...De cand folosesc acest ceai la clatire parul meu este mai curat,mai cuminte, se ingrasa mai greu si in plus culoarea parului a inceput sa se deschida insa intr-un mod mai uniform

TENUL:
Cu siguranta toate suntem disperate cand ne apare ceva pe fata fie el un cos sau o pata.
Eu din pacate nu am mostenit un ten prea curat, prea frumos! Am un ten gras si pe langa asta am pistrui si multe cosuri negre : ( !
Toata primavara m-am spalat cu bocarbonat pe fata (undeva la 2-3 zile) si am descoperit ca in modul acesta pistruii chiar daca nu au disparut definitiv, totusi au stagnat. Vara , cum aparea soarele aveau tendinta de a "exploda" insa acum au ramas mititei si reusesc sa ii acopar cu succes cu fond de ten!
Tenul fetei cred ca este zona de care am cea mai mare grija pentru ca este cea mai expusa si necesita cea mai mare atentie! Mie personal imi place ingrijirea blanda, cu retete de la "bunica"...ingrijirea babeasca. Folosesc si creme insa!
Cremele pe care le folosesc in momentul de fata sunt acestea:
Am avut placuta surprindere sa vad ca tenul meu tolereaza foarte bine aceste creme. Crema de la Vichy Capilat Soleil 50+ este must have pt sezonul cald si este o crema care nu provoaca neplaceri tenului! O alta crema pe care o folosesc de o saptama si sunt mega incantata de ea este Normaderm Vichy(am sa ii fac un review in curand)
Insa asa cum am zis folosesc si cateva metode "babesti" cum ar fi infuzia sau baia de aburi cu ceai de musetel  (o data pe saptamana) sau masarea fetei cu ajutorul unor cuburi de ceai (musetel,salvie) inghetate pe care le folosesc atat seara cat si ziua. Am facut si un tutorial explicativ:


UNGHIILE SI PICIOARELE:
Avand in vedere ca zi de zi sunt activa pe acasa cu un facut de curatenie sau mancare ori altceva, cand vine vorba despre manichiura eu prefer sa am unghiile mici si date cu un simplu lac. Imi place sa am manichiura facuta insa decat sa vad ca oja sare dupa 2 zile mai bine prefer sa ma dau cu un simplu lac de unghii pentru luciu. 
Insa pedichiura trebuie sa fie impecabila. Imi place sa folosesc lacuri in culori deschise, roz ,mov,portocaliu si chiar verde sau bleo..Pentru pedichiura nu imi fac mari griji pentru ca oja rezista mult timp.
Despre ingrijirea picioarelor pot sa spun ca folosesc o gama de produse de la Avon destinata ingrijirii acestei zone. Imi plac acele produse, ma inteleg bine cu ele si chair hidrateaza si mentin calcaiele moi si netede! Plus ca sunt produse cu buget redus(asa mai pentru mine :)) )
Pana acum nu am avut probleme de genul calcaie crapate , singurul lucru care mi se mai intampla vara este ca mi se ia pielea de pe anumite zone si rezolv imediat folosind vitamina A si E combinate in crema de zi cu zi.

EPILATUL:
Poate unul dintre cele mai importante procedee ale sezonului. Daca iarna mai scapam cu un pantalon lung sau o bluza cu maneca lunga, atunci cand vine vorba despre vara totul se schimba. Este sezonul in care , poate chiar si daca nu am vrea sa purtam fuste scurte sau pantaloni scurti, tot trebuie sa o facem pentru ca altfel am muri de cald...
Eu pentru subrat folosesc lama pentru ca oricum la fiecare dus am grija sa indepartez parul nedorit. In zona mai persoanal folosesc ceara (chiar si benzile cu ceara rece) iar pe picioare un aparat de epilat 
Nu am foarte mult par de indepartat asa ca din punctul asta de vedere sunt destul de norocoasa!

PIELEA CORPULUI:
Pentru corp in general folosesc creme hidratante( spre exemplu mie imi place DOVE sau NIVEA) , creme anticelulitice atat normale cat si cele termice care necesita o mica impachetare in folie alimentara...
Insa mai am si un mic secret si anume un ulei pe care mi-l fac personal din ulei de masline si cafea. In circa 200ml de ulei de masline pun la macerat timp de 5-6 zile 2-3 lingurite de cafea macinata . Dupa ce s-a macerat scurg uleiul printr-un tifon si il folosesc de fiecare data dupa dus pe pielea putin umeda. Este un ulei extrem de bun pentru hidratare, anticelulitic si este bun chiar si pentru mentinerea bronzului!
Inainte imi placea sa fac si impachetari cu zat de cafea incalzit, putin ulei de masline si un plic de argila , insa faceam prea mare mizerie asa ca am zis sa adopt un nou stil si anume uleiul cu cafea...

MACHIAJUL:
Chiar daca este vara eu nu renunt asa de repede la el!
In general vara schimb registrul, de fapt schimb fondul de ten! Folosesc un fond de ten cu un SPF ridicat( am un fond de ten de la Seventeen cu 30 factor de protectie). In perioada asta imi plac fondurile de ten mai fluide. Atunci cand fac plaja nu ma dau cu fond de ten! Am avut si experienta de a fi data cu fond de ten si am observat ca porii mi s-au incarcat foarte mult si evident ca in urma acestui fapt mi-au aparut mici cosuri inestetice. 
Vara ma rezum de obicei la fond de ten, rimel, blush si un luciu sau un ruj cu textura hidratanta ( exceptand evident tutorialele pe care le prezint pe blog unde folosesc multe produse)
Nu sunt adepta neaparat a produselor waterproof pentru ca daca o iau ca atare si iarna am nevoie de ele cand imi bate crivatul in ochi, asa ca important este sa ne luam produse in functie de buget si de necesitati nu doar pentru ca se impune un anume produs.


BRONZAREA:
Aici e "buba":P...Mie imi place soarele si orice ati spune eu consider ca soarele este principala sursa de la care eu trebuie sa primesc ce am nevoie mai ales vitamina D. Niciodata nu am exagerat insa cu statul la soare pentru ca oricum nu prea ma bronzez de fel. Pot sa stau si o zi intreaga pe un camp pentru ca pielea mea tot alba ramane!
Nu sunt de acord cu lotiunile autobronzante. Am vazut persoane care aratau ca un morcov si apoi arata ca o vacuta cu pete maro :)) !.. si cu atat mai mult nu sunt de acord cu solarul...
Asa cum am zis, eu sunt adepta soarelui, prefer sa stau cu o palarie in cap, un pantalon scurt si un maieu tolanita pe un prosop timp de jumatate de ora la soare (in orele permise evident) si treptat sa "fur" soare atat cat pielea mea are nevoie. Important este sa constientizezi faptul ca daca te-ai etalat in fata unui factor care stii ca poate fi nociv, sa ai limita si stii cand sa te opresti!
In general de cum apare soarele pe cer, zi de zi ma pun la soare. Undeva in intervalul 11-12 stau pe un prosop in directia soarelui. Metoda mea este urmatoarea: incerc sa stau in mod egal atat pe spate cat si pe fata. Adica stau 5 minute pe fata, 5 pe spate si tot asa pentru a fi sigura ca nu agresez pielea si ca evident o sa ma bronzez uniform.
Ca si produse in timpul bronzarii folosesc uleiul de masline,crema cu agent de accelerare a bronzului si evident o crema cu SPF (le prefer pe cele cu maxim 20 , nu dati cu pietre! :)) )

Parerea mea este ca cel mai potrivit cuvand pentru vara este MODERATIA in ceea ce priveste expunerea la soare dar si consumul de alimente!
Chiar si in ceea ce priveste folosirea unor creme ar trebui sa avem moderatie pentru ca aplicate in cantitati mari unele pot dauna mai mult decat sa faca bine!


Cam astea au fost metodele mele si sper sa invatati ceva nou din ele si sa va fie si de folos!
Voi ce alte metode aveti?

Poate stiti sau nu insa fac parte din cele 15 blogarite finaliste de la Scoala de Beauty Bloggin L'oreal...
Astfel ca daca doresti sa imi sustii blogul o poti face aici printr-un vot :  https://www.facebook.com/loreal.paris.romania?sk=app_384084031634205  (vot la numele Gheorghe Ilias Alexandra)

Acest articol face parte din temele Scolii de blogging L'Oreal.

Kissez de la Bondarica

Comentarii

  1. Da' esti curajoasa, nu gluma cu epilatul! :-s
    Eu sunt fan lama oriunde oricand :))
    Mi-a placut postarea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lama o folosesc in general cand vreau sa scap repede..pe picioare m-am obisnuit sa folosesc aparatul, deja nu ma mai doare dupa 5 ani poate mai bine de folosit:D...iar inghinal poate mai folosesc si lama din cand in cand:)

      Ștergere
  2. si eu stau la curte..prilej pentru care la fiecare inceput de vara astept cu nerabdare sa se coaca fructele :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi plac si crude si coapte:D..fructe sa fie:))...
      ba chiar prin aprilie am tot mancat si flori se salcam..stiai ca sunt comestibile? se fac si niste gogosi geniale din acele flori:D...

      Ștergere
  3. de ce scrii "musatel" in loc de musetel? la inceput credeam ca e o greseala dar apare de vreo 3 ori..incearca sa corectezi pt ca distrage atentia de la ceea ce ai scris ( de asemenea, vezi ca a scris "mingie" in loc de minge ) .
    Ai scris o postare interesanta si e pacat.

    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate! Imi cer scuze..
      din pacate numai pot sa schimb in tutorial insa apreciez ca mi-ai atras atentia:)

      Ștergere
  4. foarte interesant si bine descris.puuup

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi foarte bine sa ne facem cat mai multe obiceiuri sanatoase.
    pup:*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu