Ce trebuie sa stiti despre logodna....

Hello girls!

Azi revin cu subiectul logodna.
Multi stiu ca termenul de "logodna" se aplica atunci cand un baiat ii ofera unei fete minunatul "inel de logodna". Varianta cu inelul este preluata de la americani desigur si este oarecum varianta cea mai scurta si ieftina de a cere o fata in casatorie:D. (trebuie sa precizez ca am primit si eu unul in primul an de relatie)
Logodna la romani insa presupune verighete, nasi si implicit preot. Pasul numit "logodna" lasa sa se inteleaga faptul ca cei doi "indragostiti" vor face in viitorul apropiat nunta( noi ne gandim ca poate la anu sau peste doi ani:D)
Pentru ca am trecut prin acest eveniment , m-am gandit sa va spun cam care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgeti daca vreti sa va logoditi asa cum trebuie.
In primul rand va spun ca logodna inseamna varianta scurta a slujbei de nunta. Deci intr-un fel, logodna poate fi luata in considerare ca fiind o nunta, doar ca mai mica pentru ca ea presupune doar sfintirea verighetelor nu si legarea mirilor prin punerea pirostriilor(partea cea mai importanta din slujba de nunta).
Apoi, ca sa te poti logodi este nevoie de nasi. Alegerea lor cred eu ca este foarte importanta si ca sfat prietenesc va spun : nu va lasati influentati in alegere de parerea parintilor. Nasii sunt si vor fi ai vostri deci este important ca voi sa vi alegeti. In ceea ce ii priveste pe nasi, ei au datoria ca la logodna sa cumpere lumanarile si sa achite slujba la biserica. Lumanarile nu trebuie sa fie ca cele de nunta, ci ceva mai mici cam ca cele de la botez.
Dupa ce ati ales nasii, va trebuie verighetele si buchetele de flori pentru nasa si "mireasa".
Eu am preferat ca buchetele si aranjamentul lumanarilor sa le fac cu manutele mele pentru ca este mult mai ieftin. In loc sa platesc 400 lei pe 2 buchete si 2 lumanari cu 3 flori pe ele , am preferat sa dau doar 100 lei pe flori si mi-am facut singura aranjamentele.
Pe langa toate acestea, nu uitati si de imbracaminte care cred eu ca este la fel de importanta. Pentru fete in primul rand..nu uitati ca indiferent ca este vorba de logodna, cununie sau nunta , voi trebuie sa fiti cele mai frumoase.
Insa inainte de a pune la punct tot ce inseamna nasi, verighete, imbracaminte, aranjamente etc...vorbiti mai intai cu preotul de la biserica unde vreti sa faceti slujba pentru ca nu toti preotii sunt de accord cu slujba de logodna. Vorbiti cu el si stabiliti o zi si o ora anume si ramaneti in contact cu el pentru a va asigura ca ziua ramane stabilita intocmai.


Si acum...sa va arat cateva poze de la logodna mea:

(verighetele sunt simple, clasice din aur alb)

buchetul facut de mine

aranjamentul de pe lumanari

un mic detaliu cu machiajul pe care l-am purtat

Si poza cu tinuta noastra. Rochie facuta de atelierul Robe Blanche

Si un rezumat despre cum au decurs la mine pregatirile: luni faceam "rost" de nasi care s-au autopropus:) si spuneam ce model de rochie vreau, marti dadeam comanda de verighete care veneau tocmai de la Cluj :D si tot marti am luat costumul lui, miercuri am facut proba la rochie, sambata am luat: flori, verighetele, pantofii mei, cravata si camasa lui.... iar duminica la ora 1 am avut logodna:D....Totul a decurs foarte repede, intr-o saptamana am pus totul la punct si a iesit exact cum ne-am dorit. Pentru noi logodna a insemnat foarte mult si ma bucur ca am facut pasul asta :)

Voua cum vi se pare? Ati face logodna inainte de nunta?


Kissez:*...

Comentarii

  1. Arati foarte frumos si classy :* sa fie intr-un ceas bun :*

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte foarte draguta esti! fericire maxima!

    am si-o nelamurire :D pentru ce se face logodna? are un scop anume?

    RăspundețiȘtergere
  3. ABeautyTale: logodna in general se face daca vrei sa te "casatoresti" cu cel ales doar ca nu ai intocmai bani ca sa faci o nunta mare ..asa ca faci doar o logodna...sau pentru ca pur si simplu vrei sa iti "sfintesti" relatia cu partenerul...
    in conceptia mea..logodna e mai spirituala decat nunta....pentru ca in general invitatii sunt cei din familie

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări ! Să fiţi fericiţi împreună:*
    Cât despre tine, îţi ador machiajul! Eşti o frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  5. E prima logodna la biserica despre care citesc:)Imi place foarte mult rochita si machiajul:)

    RăspundețiȘtergere
  6. esti foarte frumoasa.....casa de piatra! dupa parerea mea logodna este o binecuvantare pentru a nu trai in pacat :D

    RăspundețiȘtergere
  7. pare totul perfect!!
    machiaj, buchete, lumari, rochie, voi :X Sunt curioasa...verighetele raman astea? sau se schimba?

    RăspundețiȘtergere
  8. Din punct de vedere religios, fara toata cununia facuta tot in pacat se traieste. Este ceea ce mi-a spus un preot cand am decis sa ne logodim.

    Dincolo de acest aspect, ati fost tare frumusei.
    Sa aveti o viata frumoasa si sa fiti binecuvantati ! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ati avut o costumatie superba! Sa fiti fericiti :D

    RăspundețiȘtergere
  10. felicitari inca odata! sunteti amandoi foarte frumosi! casa de piatra!

    RăspundețiȘtergere
  11. Miu Miu..chiar a fost perfect:)
    Teoretic verighetele astea raman si la nunta...dar daca vrei sa le schimbi se face la nunta slujba intreaga pentru ca trebuiesc sfintite noile verighete....

    RăspundețiȘtergere
  12. Ai fost superba! Sa fie intr-un ceas bun:*

    RăspundețiȘtergere
  13. Monica - Pisica albastra10 noiembrie 2011 la 23:07

    sincere felicitari si multa-multa fericire va doresc!
    absolut superbe pozele, protagonistii, accesoriile! m-au inspirat cu adevarat pozele voastre! sunteti superbi impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  14. super draguta rochia, iti vine f bine :)
    Felicitari si multa fericire !! :*

    RăspundețiȘtergere
  15. foarte frumoasa rochia si tu arati f bine, bravo si pentru aranjamente si pentru ca ai reusit sa te incadrezi intr-o saptamana. Si pe mine ma bate gandul sa fac slujba de logodna...dar mai vedem:P

    RăspundețiȘtergere
  16. Ai fost superba:X si el de asemenea.Casa de piatra!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu, nu m-as logodi inainte. Cum spunea cineva mai sus, am fost la un preot si ne-a zis ca daca nu ne si casatorim logodna e cam egala cu zero. Si e logic, plus ca implica inca o cheltuiala imensa in plus, pe care nu ne-am permis-o. Daca la biserica se fac 2 in 1 de ce sa ne fi complicat inainte, mai ales ca partea materiala in ziua de azi e foarte importanta. Dar dicolo de raspunsul la intrebarera ta, sunteti foarte frumosi.

    RăspundețiȘtergere
  18. Da, superba rochia, superb machiajul, aranjamentele, totul. Felicitari!!! Eu in schimb nici nu m-am gandit sa fac asa ceva inainte de nunta. Mi se parea o cheltuiala aiurea. Iar in cazul in care as fi facut-o, cu siguranta ca as fi ramas doar in ceremonia asta....as mai fi facut cununia civila si gata. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai fost foarte draguta!

    Dar revenind la logodna... practic in fata legii nu sunteti casatoriti, nu? Nu trebuie sa divortezi daca te desparti... ceea ce poate fi util :)

    Mie logodna asta mi se pare motiv in plus de party - ca atunci cand sarbatoresti cununia civila separat de cea religioasa - si pt a primi dar/ cadouri mai multe.

    RăspundețiȘtergere
  20. hihi Krista..ai fost foarte comica..
    dar ai dreptate..cand ai facut doar logodna poti sa "divortezi" oricand:))...:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Daca pentru voi a contat atat de mult acest lucru, este foarte bine ca l-ati facut. Ati fost foarte frumosi, observ bun gust in fiecare poza. Te-ai descurcat foarte bine si cu florile :) Sa fiti fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  22. Sa fie intr-un ceas bun! Imi plac la nebunie aranjamentele florale,te pricepi! De machiaj nu mai zic nimic,arata impecabil,iar tinuta nici ca putea fi alta mai potrivita!

    Cu logodna,eu nu sunt logodita nici dupa 10 ani.Si nici nunta nu cred ca facem.Pur si simplu cred ca intr-o zi o sa vreau sa am un copil cu el sau o sa ne despartim.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. cat de frumos a fost totul! ♥♥♥♥
    va doresc multa multa fericire :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Pana la urma m-am logodiiit! Chiar de Dragobete, anul acesta ;))
    Daca vrei sa vezi poza cu niste proaspeti logoditi sau cu machiajul pe care l-am purtat, uite aici: http://frumusetecumagda.blogspot.com/2012/02/m-am-logodiiiiit-lotd.html

    A fost tot la biserica, cu verighete, si tot :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu