Argila in cosmetica


Unul dintre tratamentele naturiste pe care eu le folosesc foarte des, este cel cu argila cosmetica, alba. Eu o folosesc mai ales in tratamentul pentru acnee dar si pentru o simpla masca purificatoare si totodata hranitoare. Se stie ca inca din vechile timpuri, argila este folosita atat in tratamentele interioare, pentru diverse cure si pentru detoxifiere, dar si in tratamentele exterioare pentru acnee sau celulita. Recunosc, eu o folosesc pentru ambele probleme si sunt foarte multumita de rezultatele pe care le da.

Pentru tratamentul antiaccneic folosesc masca cu pudra de argila timp de 7 zile consecutiv.In acest tratament amestec argila doar cu apa si omogenizez amestecul in asa fel incat rezultatul sa fie unul mediu, adica sa nu fie nici prea vascos dar nici prea apos. Nu trebuie sa iasa apos pentru ca devine imposibil de aplicat...plus k faci si multa mizerie:D. Cel mai important lucru ar fi acela ca argila , sau mai bine spus masca in sine, trebuie preparata intr-un bol de sticla sau portelan (eu folosesc o cescuta cu peretii mici) si amestecat cu un bat de lemn sau plastic, nici decum o lingura de fier.
Asa ca nu ezitati sa incercati tratamentul cu pudra de argila pentru ca nu aveti cum sa dati esec. Argila este naturala, nu are efecte adverse, in cel mai rau caz daca nu faceti corespunzator mastile poate sa usuce tenul care este deja uscat.
Argila este recomandata in special persoanelor care au un ten gras, acneic predominant, deoarece aceasta absoarbe foarte bine excesul de sebum.

Exista mai multe tipuri de argila:
  1. Argila Albă (caolinul)- este materia de bază folosită la prepararea anumitor produse cosmetice. Datorită ingredientelor pe care le conţine: aluminiu, siliciu, magneziu, calciu, este un produs valoros pentru cosmetică. Are proprietăţi absorbante şi acoperitoare, cicatrizante şi energizante, are efect antiinflamator şi antiseptic, curăţă epiderma, favorizează regenerarea celulară. Are ph5, şi de aceea se poate folosi şi la tenurile sensibile.
  2. Argila Roz- conţine microelemente, argilă albă şi roşie. Datorită proprietăţilor sale de netezire a ridurilor şi de dezinfecţie, poate fi folosită pentru tenurile sensibile, uscate şi mature. Hidratează pielea şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină.
  3. Argila Verde- conţine mangan, calciu, magneziu, aluminiu, zinc, fosfor, dioxid de siliciu, cupru, oxid de fier (de la care ii provine culoarea). Are ph7; este folosită în măştile pentru tenul gras. Argila verde stimulează formarea colagenului, degresează şi hidratează pielea. Este folosită şi în tratarea tuberculozei.
  4. Argila Albastră- catifelează şi tonifică pielea, curăţă epiderma şi o albeşte, are efect antibacterian, anticelulitic, atenuează ridurile, relaxează pielea şi organismul. Conţine crom şi cupru- datorită lor are culoarea albastră. Are ph7,5 şi poate fi folosită la prepararea maştilor de păr, faţă şi corp.
  5. Argila Roşie- conţine oxid de fier şi cupru (de aici îi provine şi culoarea). Se foloseşte mai mult pentru uz intern şi pentru tratarea bolilor articulaţiilor. În cosmetică, nu prea se foloseşte deoarece conferă pielii o nuanţă roşie.
  6. Argila Galbenă- conţine calciu, magneziu, cupru, fier, aluminiu, siliciu şi altele. Are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare şi cicatrizante, este un puternic absorbant, energizează şi remineralizează pielea, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină, redă elasticitate şi supleţe pielii. Datorită proprietăţilor sale poate fi folosit ca produs cosmetic în tratarea acneei, dar poate fi folosită şi pentru uz intern.
Si acum idei de masti pentru diverse tipuri de ten:
- pentru tenurile grase se pot face masti cu :
sucuri naturale din rosii, lamai, castraveti, caise, portocale
-pentru tenurile normale si uscate se pot face
masti cu: telina, lapte, miere, ulei de masline, galbenus de ou, castraveti.


Acum am sa pun cateva poze cu mine in "actiune"....

Ps: sa nu va speriati:))
Lasati masca sa actioneze 20-30 de min pana se usuca aproape de tot..si clatiti cu apa din abundeta. Eu garantez pentru ea, pentru ca la mine in cazul acneei a facut minuni.
Xlxl...:*

Comentarii

  1. Si eu folosesc o data/saptamana argila :D. Imi fac bine la ten - uneori o folosesc in combinatie cu apa, alte ori cu sucul de rosii facut in casa si alte ori cu lapte :)

    http://www.iuliabadita.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. inteeresanta treaba cu argila, nu prea am eu rabdare sa stau cu masti pe fata, poate reusesc de data aceasta sa ma tin de treaba o perioada mai mare de timp. Ai incercat cumva cura de detoxifiere cu argila?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ella: Nu am incercat! Am citit cate ceva despre detoxifierea cu argila insa nu cred ca e cazul la mine...Facand detoxifiere slabesti si ceva kg si la cum sunt eu slaba:D..numai slabit nu-mi trebuie;))

    Chiar ajuta argila, eu o folosesc mai tot timpul si ma scoate din "necaz" atunci cand trebuie sa-mi curat repede tenul.

    RăspundețiȘtergere
  4. I’m not that much of a internet reader to
    be honest but your sites really nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. Cheers

    Here is my blog post; dieta daneza pareri

    RăspundețiȘtergere
  5. I do not even know the way I finished up right here, but I thought this submit was good.
    I don't recognise who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren't already.
    Cheers!

    Feel free to surf to my blog post dieta daneza

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu